Kennel Moto-Moto

VALPER

 

Vi har nå 3 valper, født 19.03.2014. 1 hann: black and tan, 2 tisper: 1 rød og 1 black and tan. Bilder kommer.

                            

Far: Qannik's Biloksi Caddo Bastian                  Mor: Unas Rose from a Virgin 

 

Det planlegges nytt kull våren/sommeren 2014:

Far: Qannik's Biloksi Caddo Bastian (Caddo)        Mor: Unas Yoshi Misako (Misako) 

 

Dersom du planlegger valpekjøp, er det fint om du tar kontakt på mail i god tid. Det kan hende det er gjort avtaler om kjøp av valp før fødsel. Det er bare positivt om valpekjøper og oppdretter blir kjent i god tid, vi tar gjerne imot besøk tidlig i prosessen også, dvs før valper er født.

Valpepris er kr 15.000,-

Depositum betales når du har vært her på besøk og avtale om kjøp av valp er inngått. Jeg forutsetter at valpekjøper kommer på besøk.

 Jeg følger Norsk Kennel Klubbs etiske retningslinjer for avl og oppdrett, samt Norsk Shibaklubbs krav.

Hundene som benyttes i avl er friske, HD-frie, har godt gemytt og er rasetypiske. De er vaksinert og ormebehandlet etter gjeldende anbefalinger. De er stilt på offisielle utstillinger, de har oppnådd minimum CERT.

Valpene vokser opp i hjemmemiljø og er godt sosialiserte. Dette er nærmere beskrevet i informasjonsskriv jeg sender etter at du har tatt kontakt.

Innen valpen hentes har de fått ormekur i tråd med veterinærens anbefaling,  de er vaksinert,   de er ID-merket (chippet),   de er undersøkt av veterinær og    de er registrert i NKK. Valpenes mor er avlsforsikret i Agria, noe som medfører at valpene er forsikret mot evt skjulte feil i 5 år. Oppdretter anbefaler på det sterkeste at valpekjøpere viderefører forsikring av valpene.

Valpene får med seg teppe med lukt av mor og søsken, leke/tyggeting, halsbånd, leiebånd, ”klikker”, en pose av fóret de er vant med, hefte med skriftlig informasjon om valpen, og tips om videre sosialisering/trening, helseattest, vaksinasjonsbok (EU-pass for valper som skal flytte ut av Norge).

 Jeg benytter NKK’s standardkontrakt. Kjøper og selger skal lese den, og skrive under ved overtakelse. Jeg sender kontrakten på mail i god tid. Er noe uklart, er det bare å spørre. Begge parter skal ha en god og trygg følelse gjennom hele prosessen.

 

Valper sendes IKKE alene, ny eier henter valpen.

 

Oppdretter må ha god kunnskap om rasen, gi tillit slik at du som valpekjøper opplever at du kan komme med de spørsmål du måtte ha. Nye hundeeiere kan ha mange spørsmål av ulik karakter. Valpekjøpere er velkommen til å ta kontakt når behovet oppstår. Det er naturlig at kontakten er hyppig den første tiden, for å bli mer sporadisk etterhvert. Jeg har opprettet en facebook-gruppe for Moto-Moto-kull.

Du er også velkommen på besøk om du ”bare” ønsker mer informasjon/oppleve rasen for å ha best mulig grunnlag før du velger rase. Uansett om besøket er for å lære om/vurdere rasen eller målet er at du senere skal hente valp, setter jeg pris på at du stiller spørsmål om oppdrettet mitt, hundene, valpenes første tid og alt som har med hundene å gjøre. Tilsvarende ønsker jeg å vite hvordan valpen vil få det i sin nye familie, så som: Hvordan kommer den til å bo? Er det barn i familien? Har du du erfaring med hund fra før? Vil valpen bli mye alene hjemme? Får den mulighet til gradvis å venne seg til å være alene hjemme før den må være alene flere timer/hel arbeidsdag? Kommer den til å være med på jobb? Har ny eier tanker om å bruke hunden til spesielle aktiviteter: jakt, ulike konkurranser, utstilling, avl, familiehund, turkamerat, etc? Slike opplysninger er nyttige for å mache riktig valp til riktig eier så langt det er mulig.

Som oppdretter oppfordrer jeg til  - at du gir valpen/hunden et aktivt liv, - at du deltar på kurs med valpen/hunden, valpekurs er spesielt viktig, - at du lar oppdretter få høre hvordan det går med valpen/hunden, - at du tar kontakt når du har spørsmål og for å få råd. Dersom du vil stille valpen/hunden på utstilling, vil oppdretter være behjelpelig så langt det er praktisk mulig. Det er i min interesse at valper/hunder fra oppdrettet vises på utstilling.

 

Det vil som regel være en valpeliste, liste over folk som ønsker valp. Denne endrer seg fra tid til annen fordi noen kjøper valp et annet sted, velger en annen rase, livssituasjoner endrer seg eller annet. For oppdretter er det fint å få beskjed, det er så lett å "glemme". Når noen ønsker valp av et bestemt kjønn eller det ikke er ”mange nok” valper i et kull, kan det være vanskelig å beregne hvor lang tid det blir til evt neste kull. De som står på liste, vil få beskjed så snart nytt kull er påbegynt/planlegges.