Kennel Moto-Moto

OM OSS

Kennelnavnet ”Moto-Moto” er japansk, det betyr ”opprinnelig”. Det passer jo bra, siden shiba er en ”opprinnelig rase”. Kennelnavnet ble FCI-godkjent i 2012.

Vi bor på Orkanger, ca 4 mil fra Trondheim. Her trives vi på historiske Nerøra, blant gammel trehusbebyggelse, i et trivelig nabolag, med tilrettelagte turstier rett utenfor stuedøra. Vi har ”endeløse” turmuligheter i marka og en aktiv hundeklubb. Hundene er en naturlig del av familien og gode turkamerater. Vi trener litt lydighet/spor og litt utstilling.

I oppveksten min hadde familien en border collie, en boxer og en liten  puddel, samt to marsvin. I en hundefri periode, var jeg så heldig å få låne en fox terrier som turkamerat. Den første japanske hunden, kjøpte jeg i 1996, en japansk spisshund. Lulu (White Litle Lulu) var da 5 1/2 år og hadde også tidligere opplevd omplassering(-er?). Sorgen og savnet var stort da vi mistet henne i juni 2000. Allerede i september kom en ny japansk hund inn i familien, shibaen Yorokobi. Erica (Skogfiolens Erica) kom inn i flokken våren 2005, hun er en katt av rasen Britisk Korthår. Etter noen år flyttet Erica ut sammen med sin eier, men kommer fortsatt på besøk/ferieopphold. I januar 2008 tok jeg kontakt med Unas Kennel med tanke på en hund til etterhvert. Misako (Unas Yoshi Misako) kom til oss i juli 2009, 8 uker gammel. Yorokobi syntes nok til tider, det var vel mye futt og fart i nykomlingen. Det følger utrolig mye glede med hundene. Da jeg kjørte fra Unas Kennel i desember 2012 og hadde mor og kullsøster av Misako med i bilen, som mine hunder, - ja det kan ikke beskrives som noe annet enn lykke. Vimse (Unas Like A Virgin) og Rose (Unas Rose From A Virgin), Misako og Yorokobi fant seg godt til rette i hverandres selskap. Dessverre døde Yorokobi på nyåret. Med flere hunder, meldte behovet for større plass seg. Ved hjelp av ”finn”, fant vi stedet vi nå har slått oss ned på.

Utdannelse og arbeidserfaring har jeg som allmennlærer og spesialpedagog. I tillegg har jeg ettårig Hundeinstruktørutdanning, Tronheim Hundeskole, eksamen våren 2012. Jeg har gått ett-årig Klikkertrenerutdanning ved Canis Hundeskole. Eksamen kolliderte med flytting og utvidelse av flokken. Selv om jeg ikke har tatt eksamen, benytter jeg klikker og prinsippene for klikkertrening i arbeidet med hundene mine.

I tillegg til et stort ansvar for egne hunder og valper, innebærer det å være oppdretter også et ansvar for å utvikle og bevare rasens særpreg. Jeg satser på å oppdrette mentalt, fysisk og eksteriørmessig gode shibaer. Jeg følger Norsk Kennel Klubbs etiske retningslinjer for avl og oppdrett, samt Norsk Shibaklubbs krav.

 Jeg har medlemsskap i Norsk Kennel Klubb (NKK), Norsk Shibaklubb, Steinkjer Hundeklubb og Orkdal Hundeklubb.

 

Kristin Bugge Moe